Abraxax_logo_s150
Ga naar onze winkel

WebShop

Zoeken in Website

Contact

Contactformulier

Secure File Transfer
\Home \Artikelen \Q-Z \SecureFileTransfer

Hoofdmenu:

Overzicht diensten:

Secure File Transfer

Secure File TransferHet verplaatsen van bestanden waarbij gebruik wordt van publieke infrastructuren is een groeiend probleem voor organisaties. De toegang tot systemen kan eenvoudig worden gekraakt. Ook belanden bestanden soms op de verkeerde plaats. De gevolgen zijn duidelijk zichtbaar in de media.

Het andere probleem is dat bestanden groter en "rijker" worden aan informatie. Heel veel "nuttige" informatie is te vinden in een bestand dat in verkeerde handen komt.

Criminele organisaties - "gratis sales leads"

Criminele organisaties zijn structureel op zoek naar "verrijkte bestanden" die hun veel "sales leads" geven. Waarom een zwaar bewapende / gepanserde winkel of bank binnengaan? IT is voor veel organisaties noodzaak om te overleven maar voor criminele organisaties het paradijs!

  1. Heel veel nuttige informatie ligt op straat
  2. Onvoldoende beveiliging bij "sales bestanden"
  3. Volledig gelaagde en genetwerkte organisatie die niet traceerbaar is

De verhalen in de media laten slechts zien hoe een belangrijk bestand toevallig op straat komt te liggen. Deze incidenten vinden zo vaak plaats dat dit slechts aanduidt hoe eenvoudig men grote bestanden kan onderscheppen indien hier structureel naar wordt gezocht.

Toegang van binnenuit met Secure File Transfer

secureFXNaast een Secure File Transfer over publieke of minder beveiligde netwerken is het ook belangrijk om de beveiliging intern goed te regelen. Netwerk en systeem administrators zijn een potentieel risico. Zij dienen over tools te beschikken waarbij zij over beveiligde verbindingen toegang krijgen tot informatie. Daarnaast is het belangrijk om de beveiliging granulair in te kunnen richten. M.a.w. niet "alle toegang of niets" maar heel selectief waarbij ook eindgebruikers bestanden veilig kunnen versturen en ontvangen.

Gerelateerde producten / artikelen

Vandyke SecureFX, SecureCRT en VShell Server

Informatiebeveiliging

Aanvullende security tools

Het portfolio van Abraxax richt zich op informatiebeveiliging, hoge beschikbaarheid en monitoring. Kijk in onze shop voor een overzicht van kosteneffectieve security tools of neem contact met ons op voor nadere informatie.


Inschijven distributielijsten & wijzigen profiel
Email:

Algemene verkoopvoorwaarden
Disclaimer, E-mail policy, Zoeken in website
BTW / VAT NL8054.470.88.B01, KvK nummer 24268253
 Laatste wijziging 03 April, 2013 © Abraxax bv

Feedback Form