Abraxax_logo_s150
Ga naar onze winkel

WebShop

Zoeken in Website

Contact

Contactformulier

SPAM
\Home \Trainingen \SPAM

Hoofdmenu:

Overzicht diensten:

Spam FlessenpostSpam en e-mail - Een introductie

Iedereen met een actief e-mail adres krijgt vroeg of laat te maken met SPAM. Dit zijn ongevraagde, ongewenste e-mail berichten die massaal worden verstuurd. De werkelijke afzender is veelal niet eenvoudig of geheel niet te indentificeren. Spam zal in de toekomst alleen maar toenemen. Het valt niet te ontkennen dat dit een uitermate vervelend probleem is van de open cultuur van Internet en de "vermeende" vereenvoudigde en snellere communicatie middels e-mail. De spam problematiek heeft een aantal gelijkenissen met de vervuiling van het milieu op mondiaal niveau. Waarover later meer. Er dient een balans te worden gevonden tussen:

Verbetering informatieuitwisseling  via e-mail. Een goed overwogen implementatie en acceptatie van e-mail verhoogt de arbeidsproductie en verbetert de concurrentiepositie.

en

De hoeveelheid spam als gevolg van het gebruik van e-mail. Spam verlaagt de arbeidsproductie (met tenminste € 2000,- per medewerker per jaar) en verhoogt hierdoor de productie- en arbeidskosten met als gevolg een achteruitgang van uw concurrentiepositie.

Naar aanleiding van onze ervaringen met spam hebben wij het spam seminar samengesteld. Indien u interesse heeft, dan kunt u zich opgeven voor de voorinschrijving.

De problemen van spam

Verlies arbeidsproductie
Aantasting Privacy
Diefstal Arbeidstijd
De winnaars
 

Zin en onzin over SPAM

In alle berichten en artikelen is veel zinnige informatie te vinden, helaas zit er ook vaak onzinnige informatie tussen. Een universele technische oplossing tegen spam bestaat niet. Het voorkomen en bestrijden van spam en spammers is afhankelijk van een groot aantal aspecten. Enkele hiervan zijn:

  1. Hoe gebruikt u uw e-mail (profiel electronische communicatie)
  2. Beleid of ontbreken van beleid mbt electronische communicatie
  3. Wat zijn de huidige technische voorzieningen
     

Aanvullende informatie omtrent spam

Het spam seminar
De BeveiligingsExpert over spam
Coalition Against Unsolicited Commercial E-mail
Oorsprong van de term spam
 

Diensten Abraxax

Abraxax houdt zich bezig met strategische kostenreductie (Total Cost of Ownership) en kwaliteitsverbetering binnen organisaties. Wij zoeken voortdurend naar creatieve toepassingen en technieken die organisaties mogelijkheden bieden om de arbeidsproductie te verhogen en de kwaliteit van de dienstverlening te verbeteren.
Meer informatie?

Heeft u de Informatie die u zocht niet gevonden,
vertel het ons,
U bepaalt mede de inhoud van deze pagina

De beveiligingsexpert vertelt meer
Planet Internet SpamCop

Inschijven distributielijsten & wijzigen profiel
Email:

Algemene verkoopvoorwaarden
Disclaimer, E-mail policy, Zoeken in website
BTW / VAT NL8054.470.88.B01, KvK nummer 24268253
 Laatste wijziging 03 April, 2013 © Abraxax bv

Feedback Form