Abraxax_logo_s150
Ga naar onze winkel

WebShop

Zoeken in Website

Contact

Contactformulier

SPAM - De problemen
\Home \Trainingen \SPAM \SPAM - De problemen

Hoofdmenu:

Overzicht diensten:

Het stelen van arbeidstijd

Kostbare arbeidstijd wordt u ontnomen omdat u selectief alle e-mail berichten moet doornemen en de SPAM dient te verwijderen. U maakt extra kosten omdat u mogelijk uw drukwerk moet wijzigen, diverse spam filters moet laten installeren en u extern moet laten adviseren door professionals. We laten het emotionele aspect hierbij nog even buiten beschouwing.

Aantasting van uw privacy

SPAM verhoogt daarnaast de kans op virussen, het ongewenst vrijgeven van uw gegevens (o.a. via Spyware) en de kans op fraude met uw persoonlijke informatie. Spyware heeft nog niet zoveel aandacht als virussen en SPAM. In werkelijkheid ontstaat er nu een bijzondere samenwerking tussen virusmakers, spyware en spam. Er komt bijvoorbeeld een op het eerste gezicht normaal bericht binnen. Dit bericht blijkt in werkelijkheid via verschillende technieken informatie uit uw computer te ontfutselen. Hierbij kunt u denken aan toegangscodes, passwords, accounts, registratiecodes, creditcard nummers en meer.

Verlies arbeidsproductie

Spam - Te veel email via de computerEen korte berekening (slechts als indicatie en conservatief ingeschat). Stel uw medewerkers zijn gemiddeld 11 minuten per dag bezig met het filteren van SPAM berichten. Er zijn 216 effectieve arbeidsdagen en de gemiddelde arbeidskosten per uur is € 48,- Dit levert een direct verlies van arbeidsproductie op van € 1.900,-  per medewerker per jaar. Denk hierbij dat slechts één klik kan resulteren in een onnodige surfsessie van uren.

Onnodig gebruik van Internet

SPAM is slechts één van de veroorzakers bij het verlies van arbeidsproductie. SPAM stimuleert het onnodig gebruik van Internet. Soms worden toch wel zeer interessante zaken aangeboden. Even surfen ! Het surfen kan worden beperkt door gebruik van Internet contentfiltering.

De winnaars

De winnaars zijn zij die verdienen aan SPAM. Dit zijn o.a. de leveranciers van anti-spam software, leveranciers van e-mail spam software die wordt verkocht onder de noemer van e-mail marketing software en de handelaren in adresbestanden. Daarnaast zijn er organisaties die hun technische voorzieningen tegen betaling ter beschikking stellen aan spammers.

Diensten Abraxax

Abraxax helpt organisaties bij het verbeteren van de arbeidsproductie door dit verlies inzichtelijk (en meetbaar) te maken en het bewustzijn te bevorderen. In overleg met de organisatie kunnen dan verschillende voorstellen worden gedaan die een optimaal resultaat geven.

<Terug naar de index>

 


Inschijven distributielijsten & wijzigen profiel
Email:

Algemene verkoopvoorwaarden
Disclaimer, E-mail policy, Zoeken in website
BTW / VAT NL8054.470.88.B01, KvK nummer 24268253
 Laatste wijziging 03 April, 2013 © Abraxax bv

Feedback Form