Abraxax_logo_s150
Ga naar onze winkel

WebShop

Zoeken in Website

Contact

Contactformulier

spamcop
\Home \Trainingen \SPAM \spamcop

Hoofdmenu:

Overzicht diensten:

E-mail Planet Internet wordt geblokkeerd door SpamCop

Veel organisaties maken gebruik van SpamCop bij de bestrijding van SPAM. Indien u e-mail verstuurt via een Internet Service Provider (ISP) die staat geregistreerd bij SpamCop, dan is het mogelijk dat uw berichten niet worden ontvangen. De mailserver van de ontvangende ISP (Casema, XS4ALL e.d.) of de mailserver van de geadresseerde zal uw bericht terugsturen met een foutboodschap

U krijgt het bericht (veel te laat) terug met de foutmelding dat de SMTP server met het Internetadres staat geregistreerd bij SpamCop. Of erger: Uw bericht komt helemaal niet terug en wordt niet ontvangen. Wat nu?

De SpamCop Index

Korte analyse

Resultaten analyse van 9 januari 2006

Beoordeling Planet Internet

Waarom vermelding bij SpamCop

Klassificatie en lijst van actuele SPAMMERs

Conclusies

Nuttige links

Adviezen zakelijke gebruikers

 

Planet Internet en SpamCop een korte analyse

Planet Internet staat regelmatig geregistreerd bij SpamCop. Het gevolg: u kunt tenminste een aantal uren tot één dag geen e-mail versturen via Planet Internet (de SMTP servers van PI). Althans: u kunt het wel versturen maar bij zakelijk gebruik is de kans groot dat uw e-mail niet aankomt bij de ontvanger omdat het mailsysteem van de ontvanger gebruik maakt van SpamCop

Op 9 januari 2006 gaf controle via SpamCop het volgende:

195.121.247.6 listed in bl.spamcop.net (127.0.0.2)

If there are no reports of ongoing objectionable email from this system it will be delisted automatically in approximately 3 hours.

Causes of listing
System has sent mail to SpamCop spam traps in the past week (spam traps are secret, no reports or evidence are provided by SpamCop)

Additional potential problems
(these factors do not directly result in spamcop listing)

System administrator has already delisted this system once
Because of the above problems, express-delisting is not available

Listing History
In the past 39.9 days, it has been listed 9 times for a total of 8.0 days
Other hosts in this "neighborhood" with spam reports:

195.121.247.5
195.121.247.7
195.121.247.8
195.121.247.9

195.121.247.10
195.121.247.11
195.121.247.12
195.121.247.13

Dispute Listing
If you are the administrator of this system and you are sure this listing is erroneous, you may request that we review the listing. Because everyone wants to dispute their listing, regardless of merit, we reserve the right to ignore meritless disputes.

Verdere analyse en beoordeling Planet Internet

Een groot deel van de Planet Internet SMTP servers, totaal negen stuks stonden geregistreerd. Dit schijnt volgens het SpamCop rapport regelmatig op te treden.

Nadere controle van de Internetadressen met SmartWhois levert:

Het zijn dus inderdaad de SMTP servers van Planet Internet.

Hoe komt het dat Planet Internet wordt vermeld bij SpamCop

Veel mensen en kleinere bedrijven hebben een breedbandverbinding (snel ADSL) met onvoldoende beveiliging. Via verschillende wegen krijgen hackers toegang tot de PC's en kunnen deze vervolgens inzetten voor het versturen van SPAM. Ontvangers van deze SPAM registreren het verzendadres. Dit zijn dan de SMTP servers van Planet Internet. Deze komt vervolgens op de zwarte lijst van SpamCop.

SpamCop wordt door een groot aantal organisaties ingezet bij de bestrijding van SPAM. Hierbij wordt de oorsprong van een e-mail bericht gecontroleerd met de zogeheten SPAM blacklists. Indien deze oorsprong (vaak een SMTP server van de provider) staat geregistreerd dan worden de berichten die u verstuurt via deze Provider geblokkeerd door de ontvangende partij.

Klassificatie van SPAM en actueel overzicht van Spammers

Via de website van SenderBase verkrijgt men interessante aanvullende informatie.

Aardig feit is dat een ranking van 5 gelijk staat aan ongeveer 100.000 berichten per dag. De ranking van 4 staat gelijk aan 10.000 berichten per dag.

Een detailoverzicht van alle adressen die mogelijk SPAM versturen vindt men door het adres 195.121.0 .0/16 in te tikken bij SenderBase. Dit geeft dan een overzicht van alle "boeven" en gekaapte PC's die aangesloten zijn bij Planet Internet, WXS en HetNet.

Actuele lijst van potentiële SPAMMERS aangesloten bij hetnet, Planet Internet en WXS

Note: De vermelding WXS zijn nog de oude namen die van Wold Acces die overgegaan zijn in Planet Internet.

In de wereldtop (31 januari 2006) van SenderBase staan 4 Nederlandse providers

Provider, domein

Berichten per dag
in miljoen

Actuele Spammers

QuickNet

13,1

Klik hier

Wanadoo

14,5

Klik hier

@home.nl

65,9

Klik hier

Chello

20,9

Klik hier

Note: SenderBase geeft het e-mail berichtenverkeer aan. Dit behoeft geen spam te zijn. Met name de SMTP servers van een provider zijn concentratie punten die veel e-mail versturen. IP adressen met namen zoals dial en speed zijn verdacht.

Conclusies

Internet Service Providers die onvoldoende controle uitoefenen op het e-mail berichtenverkeer (SPAM) afkomstig van hun klanten (bewust of onbewust) duperen hiermee andere klanten die gebruik maken van de e-mail transportdiensten van de ISP. De ISP zal vaak vertellen dat het de verantvoordelijkheid is van de gebruiker. Veel gebruikers zijn echter pure gebruikers (vaak consumenten) en hebben niet de kennis, tijd en middelen om zich te verdiepen in de problematiek van SPAM. Hackers hebben echter maar een paar PC's nodig om ISP's op de zwarte lijst(en) te krijgen.

Planet Internet is geen uitzondering. De kabelaars vormen een bijzondere groep van providers die de oorsprong vormen van spam. @home.nl spant de kroon met maar liefst 65,9 miljoen (SPAM) berichten per dag. Dit is op de SPAM Richter schaal een 7.8

Goedkope aanbieders hebben hun prijs: de beveiliging en controle is onder de maat.

Het gevecht tegen spam is een gezamenlijke verantwoordelijkheid die zijn weg nog moet vinden.

Adviezen voor zakelijke gebruikers

Indien u hinder ondervindt als gevolg van het SpamCop probleem van uw Internet Service Provider, dan raden wij u aan om contact met ons op te nemen.

Nuttige links

We vermelden uiteraard het webadres van SpamCop

Meer over spam bij de BeveiligingsExpert

 

Spamcop
Harddisk crash

Inschijven distributielijsten & wijzigen profiel
Email:

Algemene verkoopvoorwaarden
Disclaimer, E-mail policy, Zoeken in website
BTW / VAT NL8054.470.88.B01, KvK nummer 24268253
 Laatste wijziging 03 April, 2013 © Abraxax bv

Feedback Form