Cursus verhoging productiviteit

Cursus Verhoging productiviteit is direct tijdwinstDe Cursus verhoging productiviteit voor teams richt zich op het beter zoeken, verwerken, opslaan, delen en gestructureerd documenteren van informatie. Hier wordt gebruik gemaakt van moderne communicatiemiddelen (dit zijn onder andere Jira Software van Atlassian, OneNote, SharePoint, ClickUp, Copernic Desktop Search)

Bent u veel tijd kwijt met het opvolgen van taken, doorspitten van email, zoeken naar de linkjes, heeft u veel vergaderingen die niet veel actiepunten hebben of die niet worden opgevolgd?

Last van onnodige en herhaalde discussies?

En verder, . . . 

Moet u te veel doen in te weinig tijd. Is er te veel informatie en inefficiënte communicatie. Raakt u wel eens informatie kwijt of is het moeilijk te (terug) vinden? Dan is deze workshop iets voor u.

 1. Doelstelling training
 2. Doelgroepen
 3. Onderwerpen
 4. Terugverdientijd
 5. Locatie
 6. Uitvoering van de training
 7. Gerelateerde trainingen / onderwerpen

Iedereen verliest onbewust veel tijd door onnodige fouten, zoeken en vervelende handelingen met een computer thuis (thuiswerken) en op het werk.

Inschrijven op de maillijst (periodiek een bericht met YouTube instructie)

Doelstelling training

Veel tijd kan worden bespaard door de juiste gereedschappen (tools) te gebruiken en deze structureel in te zetten. Veel tijd wordt besteed aan het zoeken naar informatie, fouten in passwords, uitwisselen van informatie, opnieuw verzamelen van informatie die kwijt is geraakt, dit om er maar een paar te noemen. In deze workshop gaan we in op een aantal tijdsbestedingen die effectiever kunnen zodat er meer tijd overblijft voor leuke dingen.

Uit een onderzoek [december 2012] blijkt dat meer dan de helft van de Nederlandse kantoormedewerkers (60 procent) probeert te helpen om het bedrijf waar hij of zij werkt zo succesvol mogelijk te laten zijn en neemt zijn rol daarin uiterst serieus. Te veel werk (22%), het ontbreken van juiste middelen (19%) en inefficiënte communicatie (17%) zijn de grootste hindernissen bij het zo goed mogelijk uitvoeren van de werkzaamheden.

Update 2018: Dit onderzoek is nog steeds actueel want we krijgen meer informatie en moeten meer verwerken om tot een goede "shortlist"te komen.

Een oud onderzoek uitgevoerd door onderzoekers van de Universiteit van Twente gaf aan dat bijna 8% van de tijd wordt verprutst.

Probleem van het smeltende ijsje

Dit beeld staat symbool voor iets doen onder tijdsdruk. Bent u niet op tijd, dan wordt het een vieze boel. Deze actie is in feite wel leuk want een ijsje is lekker. In de praktijk is het vaak anders: U moet iets doen, dat niet leuk is (om te doen) en ook nog onder tijdsdruk. Het gevolg het wordt niet gedaan (uitstelgedrag) of het wordt gedaan met tegenzin. Dit geeft dan weer aanleiding voor achteruitgang van kwaliteit. Dit is de bekende rimpel die ontstaat zoals die bij de kwaliteits guru's wordt beschreven.

Door met de juiste tools (computerhulpmiddelen) de taken uit te voeren of zelfs te automatiseren verkort u de tijd dat u bezig bent met vervelend werk. U houdt hierdoor meer tijd over voor andere (leuke) zaken.

Doelgroepen

Deze training is bedoeld voor alle mensen die in teams werken en veel informatie en documenten dienen te verwerken en de behoefte hebben aan meer plezier en productiviteit.

Inschrijven op de maillijst (periodiek een bericht met YouTube instructie)

 

Onderwerpen (concept)

 1. Verhoog uw productiviteit in 30 minuten (we doen een QuickScan, waaraan besteden we te veel tijd).
 2. Handige tooltjes die ingezet kunnen worden.
 3. OutSmart uw SmartPhone.
 4. Informatie overload.
 5. Documenten terugvinden.
 6. De vele passwords en pincodes.
 7. Mobiele apparaten (telefoons, tablets).
 8. Niet vergeten (en toch vergeten) en vergeten op te volgen (taak management)
 9. Mobiele Apps.
 10. Sneller werken in teams.
 11. Social Media.
 12. Relevante informatie naar u toe laten komen.
 13. Maak van uw domme TV een Smart TV.
 14. Minder performanceproblemen met een Windows PC.
 15. Meer dan 50 tips.

Tools die onder andere aan de orde komen zijn Jira Software (Atlassian), ClickUp, Copernic Desktop Search, SharePoint, OneNote en diverse Samenwerking tools en de mogelijkheden om deze te integreren.

Terugverdientijd

Deze training verdient zich vaak binnen enkele weken terug omdat het geleerde direct in de praktijk kan worden toegepast. Met het geleerde kan een tijdwinst van 5 tot 50 minuten per dag gerealiseerd worden. Deze training is getagged (mooi woord voor label) in de sectie Productivity.

Locatie training

De training wordt gehouden op locatie van de opdrachtgever of op een andere locatie in overleg.

Gepland: Online training

Inschrijven op de maillijst (periodiek een bericht met YouTube instructie)

Uitvoering van de training / cursus verhoging productiviteit

Deze training wordt gegeven als een workshop met veel hands-on ervaring. Dus geen saaie training met een whiteboard, beamer en een PowerPoint presentatie. In deze training wordt geluisterd naar hetgeen u heeft te vertellen. In een aantal delen van de training (o.a. tijdens de introductie) doen we een meting (een aantal veel voorkomende handelingen) en kijken we naar de potentiele tijdwinst die u kunt behalen.

De inhoud van de training wordt op maat en in overleg samengesteld met de opdrachtgever.

Advies groepen:

 • Groepen van 1 tot max 15 personen
 • Tijdsduur 2 tot 4 uur

Gerelateerde trainingen / Workshops

 1. MindMapping
 2. Awareness training informatiebeveiliging
 3. Opzetten contractmanagement
 4. Opzetten en onderhouden van documentatie binnen ICT en technische omgevingen