emailfraude en acquisitiefraude

Emailfraude, acquisitiefraude, e-mail fraude en telefoonfraude

Fraude met moderene communicatiemiddelen.

Email fraude is een snel groeiende bedrijfstak (en bijzonder lucratief)  voor criminelen die zich snel verplaatsen en moeilijk zijn te pakken door de politie of justitie. De kans dat u een bekeuring krijgt voor te hard rijden of verkeerd parkeren is vele malen groten. Hoe de fraudeurs te werk?

  1. U wordt per e-mail of per telefoon iets aangeboden waarbij u een bovengemiddelde beloning krijgt (meer dan 3 procent van de investering).
  2. Iemand komt met een zielig verhaal. U bent degene die (financieel) kan helpen.
  3. Indien u het niet vertrouwt, wacht niet langer en neem contact met ons op.

De fraudeurs zijn zeer geslepen. Zij bestaan uit een internationaal netwerk van mensen die samenwerken en u laten geloven dat u te maken heeft met oprechte personen en organisaties.

Ondernemers zijn een bijzondere groep slachtoffers. Zij hebben het druk, geld op de bank en geen tijd voor goede investeringen. Een bijzonder lucratief aanbod wordt u gedaan per telefoon vanuit een Aziatisch of ander exotisch land. Alles wordt onderbouwd door een mooie website, documenten, e-mail, enz. U denkt dat alles echt is. Niets is minder waar. Maar als u het werkelijk door heeft is het vaak te laat.

Telefoonfraude - opgelicht per telefoon / acquisitiefraude

Via de telefoon kan zeer specifiek worden gebeld naar potentiële slachtoffers. Hebben ze eenmaal beet dan komen er meer telefoontjes. De druk wordt opgevoerd mede door de aanbieding die wordt gedaan. Deze aanbieding is beperkt geldig, er zijn anderen, u krijgt een forse korting enz. Allemaal argumenten om u snel te laten beslissen.

Vertrouwt u het niet, neem contact met ons op. Wij laten u zien hoe u met eenvoudige tests uw vermoeden kunt laten bevestigen: Wordt ik opgelicht?

Problemen bij melding van fraude

Het melden van een fraudezaak is postmortum als u het geld al heeft uitgegeven. Over het algemeen is niet duidelijk waar u terecht kunt met uw vragen. Wat weet de politie tenslotte van deze moderne vorm van fraude?

Wacht niet totdat u geld moet storten. De kans dat u het terugkrijgt is uiterst klein.

Pressiemiddelen

De fraudeurs gebruiken pressiemiddelen zoals een incassobureau of een advocaat. Zij maken u bang door de incassokosten op te laten lopen en dreigen u met hoge proceskosten.

Links en voorbeelden over e-mail fraude

Voorbeelden van spam en EmailFraude

  1. Spambericht 36.000.000 US$ met EmailFraude
  2. U heeft de lotterij gewonnen met uw e-mail

Conclusie(s)

E-mail fraude, acquisitiefraude en telefoonfraude is een groeiend probleem. De kans dat u veel geld kwijtraakt, uw relatie op het spel zet of failliet gaat is groot. De fraudeurs halen het onderste uit de kan. De moderne communicatiemiddelen zoals telefoon, internet, e -mail en sms worden gebruikt om u structureel en vasthoudend te benaderen met aanbiedingen. Zodra u de deur op een kier zet, wordt de druk opgevoerd. Wees op uw hoede voor deze oude vorm van fraude in een nieuw jasje. Onze term voor deze vorm van fraude is TeleFraude: U wordt op afstand opgelicht.

Tenslotte

Heeft u vragen, neem gerust contact met ons op. Wij laten u zien hoe u eenvoudig kunt achterhalen of u bent opgelicht of dat men bezig is om u op te lichten.

Diensten Abraxax

Second opinion, contraexpertise, forensic onderzoek, vrijblijvend advies.

 

Tags: