Migratie vmware Hyper-V

Migratie vmware Hyper-V is een veelbesproken onderwerp voor migratie. De belangrijkstste reden wordt bepaald door de gewenste functionaliteit en de gerelateerde kosten.

Er zijn diverse conversie tools beschikbaar in de markt maat wij concentreren ons op die tools die een kritische server in een vmware omgeving kan migreren naar een server  in een hypere-v omgeving. De beschikbaarheid van deze server is kritisch voor voor de organisatie. 

Migratie vmware Hyper-V van kritische servers

Er zijn verschillende tools beschikbaar die een server kunnen overzetten van een platvorm naar een ander platform. Dit werkt meestal prima voor eenvouidge servers die niet kritisch zijn. 

Voor kritische servers is het een geheel ander verhaal. De server mag bijvoorbeeld niet langer dan 60 minuten onbeschikbaar zijn. Voor dit soort migraties zijn dan andere (third party) tools noodzakelijk.

Migratie VMware Hyper-V

 

Tools voor migratie vmware Hyper-V

Een van de tools betreft een software agent die wordt geinstalleerd op een Windows of Linux host. De host heeft zijn gekoppelde storage (disken). Via een zogenaamde replicatie wordt een kloon gemaakt die op de andere omgeving (storage) werkt. Indien deze kloon klaar is, dan kan er een zoheten switch plaatsvinden. Na de switch dienen een beperkt aantal parameters aangepast te worden.

Het grote voordeel bij deze migratie is dat deze verplaatsing onafhankelijk is van de onderliggende infrastructuur. Het maakt niet uit of dit VMware, Microsoft Hyper-V, XEN, KVM of een ander virtualisatie platvorm is.

De tool kan ook worden gebruik om fysieke servers te migreren naar een ander hardware platvorm.

Gerelateerde artikelen

Storage vervanging en migratie

Meer weten

Meer weten over de kostenbesparingen bij migratie van een virtualisatie platform, neem even contact met ons op en we sturen u een volledige set van informatie.

Vraag naar ons whitepaper over migraties van servers binnen verschillende virtualisatie platformen. Dit whitepaper is beschikbaar vanaf 1 augustus 2017.