Quick Scan of QuickScan

QuickScanEen Quick Scan of QuickScan licht in korte tijd een bepaalde omgeving of bedrijfsproces door. Hierbij kan gebruik worden gemaakt van één of meer controle punten met van te voren vastgestelde niveau's. Dit kan dus ook uw gehele infrastructuur zijn.

U krijgt informatie over het huidige kostenniveau (betaalt u niet teveel?), de risico's en hoe u staat ten opzichte van de markt. De quick scan helpt bij ICT kostenreductie. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een aantal controlepunten. Omdat een organisatie niet statisch is zullen deze controlepunten worden "gematched" met uw organisatie. Het resultaat is een rapport met bevindingen en concrete aanbevelingen. Een quick scan wordt ook vaak toegepast als second opinion.

Diverse quick scans beschikbaar

Abraxax heeft een aantal quick scans ontwikkeld die in korte tijd een deel van uw ICT voorzieningen doorlichten. Het maakt in principe niet uit of u deze dienstverlening zelf aanbiedt en beheert of deze inkoopt bij derden.

De beschikbare quick scans op dit moment:

 1. Service Level Agreements (SLA)
 2. Telefonie
 3. Internet
 4. E-mail
 5. SecurityScan (gerelateerd aan informatiebeveiliging)
 6. WLAN security
 7. Inkoop ICT
 8. Telewerken
 9. Software licenties
 10. Disaster Recovery
 11. Business IT Alignment

Een aantal controlepunten binnen de Quick Scan:

 1. kosten
 2. risico's
 3. documentatie
 4. onderhoud
 5. beheer / support
 6. procedures
 7. knelpunten
 8. calamiteiten
 9. toekomstvastheid
 10. performance
 1. beschikbaarheid
 2. voorzieningen
 3. beveiliging
 4. organisatie 
 5. afspraken
 6. eenduidigheid
 7. misbruik
 8. capaciteit
 9. functionaliteit
 10. benchmarking 

Een quick scan als hulpmiddel bij TCO modeling

In een aantal situaties is de noodzaak van een volledige analyse conform TCO niet noodzakelijk. Een quick scan belicht in een korte tijd een deel van de ICT voorzieningen.

Uw eigen quick scan opzetten

Indien er behoefte is aan een speciale quick scan, dan kunnen wij deze voor u opzetten. Wij nemen het gehele proces met u door om een goede quick scan op te kunnen zetten.

Quick scan bij de onderbouwing van projecten

Een Quick Scan helpt u o.a. uw ideeën en projectvoorstellen te onderbouwen. U spaart uzelf tijd en wij doen op verzoek de rapportage en presentatie.

Een quick scan analyse op basis van No Cure No Pay

Ziet u op tegen de kosten van een quick scan? Geen nood, wij bieden zowel een quick scan aan op basis van No Cure No Pay als op basis van consultancy.

Abraxax biedt quick scans aan op basis van No Cure No Pay.

Tags: