StruxureWare DCE

StruxureWare DCE (Data Center Expert) is een zogeheten DataCenter Infrastructure Management (DCIM) tool om apparatuur in een datacentrum te visualiseren en te bewaken. Dit is dan voornamelijk het vloerplan, de 19 inch kasten, positie van appratuur in de 19 inch kasten. De extra toevoeging die StruxureWare biedt is vereenvoudiging van de bewaking van data center apparatuur. Het is voornamelijk gericht op UPS, Power Distribution Units (PDU), koeling (Computer Room Air Conditioning of CRAC) en specifieke apparatuur van Schneider Electric. Hieronder valt ook alle apparatuur van APC waaronder NetBotz. Een protocol dat men bij sommige apparatuur tegenkomst is ModBus / TCP.

Het bijzondere is dat StruxureWare DCE  op een fysieke server of als virtuele appliance (VA)  draait. Er is een PC DCE client nodig om alles te kunnen beheren. Er is gelukkig ook een web client zodat snel inzage kan worden verkregen in de omgeving van het datacentrum.

StruxureWare komt in verschillende pakket "sizes"

StruxureWare DCE

 

Het instapmodel is: StruxureWare Data Center Expert Basic en komt standaard met een 25 device licentie.

 

Wanneer StruxureWare DCE toepassen

Vaak wordt StruxureWare meeverkocht zodra er een zwaardere UPS of een koeling wordt geplaatst. Ook de speciale kasten van Schneider Electric met luchtstroom bewaking kunnen een aanleiding zijn. Visueel is alles netjes op te vragen via de PC client of web client.

Integratie StruxureWare met monitoring systemen

StruxureWare is op verschillende methoden te integreren met de grotere en bekende netwerk monitoring systemen. Hierdoor ontstaat één systeem waar alle alarmen binnenkomen. Deze kunnen ook zichtbaar gemaakt op een display of monitor. Zeker als het een grotere omgeving is wil je snel inzage krijgen in de omgeving waarbij de informatie wordt getoond in een NOC.

Abraxax beschikt over verschillende integratie mogelijkheden om de relevante alarmen van StruxureWare op te nemen in een Netwerk Management Systeem.

Kabelmanagement

Kabelmanagement is officieel een aandachtspunt van DCIM. StruxureWare heeft hiervan een basis versie. Heeft u grote hoeveelheden 19 inch kasten met bekabeling, dan kan het een echte uitdaging worden om alles gestructureerd en volledig onder controle te houden. Wilt u meer weten over kabelmanagement, lees dan ons artikel

Meer informatie

Indien u zoekt naar alternatieven om uw datacenter of datacentra te beheren in de vorm van zogeheten DCIM, neem dan contact met ons op. Dit kan ook zijn als opstapje naar StruxureWare.

Ook als u grote aantal 19 inch racks heeft en uw bekabeling inzichtelijk en gestructureerd wilt documenteren, neem dan contact met ons op.