Awareness training informatiebeveiliging

Informatiebeveiliging awareness trainingAwareness training is de start om vervelende zaken voortijdig te voorkomen en ze te herkennen. 

Eén op de zeven mensen krijgt jaarlijks te maken met fraude of oplichting en dit zijn alleen de gerapporteerde gevallen.

De training awareness Informatiebeveiliging gaat in op de leuke / pragmatische kanten en legt geen nadruk op de regeltjes want daar zijn er al genoeg van. U krijgt tijdens de training op speelse wijze inzicht waarom bepaalde regels zijn opgesteld. In de training krijgt u enkele handvatten waar u direct uw voordeel mee kunt doen. U zult tijdens deze training ook enkele keren worden gechoqueerd door hetgeen u te zien krijgt.

 1. Doelstelling
 2. Doelgroepen
 3. Onderwerpen
 4. Terugverdientijd
 5. Locatie
 6. Uitvoering van de training
 7. Gerelateerde trainingen / onderwerpen

 

Doelstelling Awareness training

Bewustwording en diepe inzage in gevaren van Internet die zowel zakelijk als privé preventief en correctief werken. Hierbij wordt op speelse wijze het spanningsveld getoond tussen handig voor thuis en onveilig op het werk. Ook wordt een relatie gelegd tussen aangeleerd gedrag thuis die men niet mee moet nemen naar het werk. Dit om problemen op het werk maar ook thuis te voorkomen. Want in deze tijd wordt het verschil tussen thuis, thuiswerken en werken op locatie van de werkgever erg klein. Met deze awareness training worden mensen bewust van de gevaren en kunnen ze deze voortijdig identificeren. Dit levert niet alleen thuis voordelen maar ook op het werk.

Doelgroepen

De awareness training is bedoeld voor alle medewerkers en managers van een organisatie. In feite alle gebruikers die in aanraking komen met systemen waar belangrijke data is opgeslagen. 

Onderwerpen (concept)

 1. Verhoog uw veiligheid op Internet in 30 minuten (we doen een QuickScan)
 2. Handige tooltjes die een gevaar kunnen vormen (o.a. Dropbox, GotomyPC en TeamViewer).
 3. Social Media (impact op productiviteit en bedrijfsimago).
 4. Hoe kun je zien dat je gehackt bent.
 5. Hoe handig om te gaan met de vele passwords.
 6. Social engineering.
 7. Detectie van geinfecteerde PC's.
 8. Mobiele apparaten (telefoons, tablets)
 9. Apps.
 10. Hoe controleer ik wat mijn kinderen doen (ik vertrouw het eigenlijk niet).
 11. Uw privacy loopt gevaar maar u weet het nog niet.
 12. Meten van awareness en continuous improvement (doelstellingen bepalen, meten, corrigeren, doelstellingen aanpassen).

Terugverdientijd

Deze training verdient zich vaak binnen enkele weken terug omdat het geleerde direct in de praktijk kan worden toegepast. Deze kan worden gezien als een verzekering. U beperkt het risico op toekomstige problemen die u veel tijd en geld kunnen gaan kosten. Daarnaast geeft deze training een aantal tips die uw productiviteit zal vergroten. Deze training is dan ook getagged in de sectie Productivity.

Locatie training

De training wordt gehouden op locatie van de opdrachtgever of op een andere locatie in overleg.

Uitvoering van de Awareness training

Deze training wordt gegeven als een workshop met veel hands-on ervaring. Dus geen saaie training met een whiteboard, beamer en een PowerPoint presentatie. In deze training wordt geluisterd naar hetgeen u heeft te vertellen. In een aantal delen van de training (o.a. tijdens de introductie) zullen de cursisten gechoqueerd worden door hetgeen ze te zien krijgen.

De inhoud van de training wordt op maat en in overleg samengesteld met de opdrachtgever.

Gerelateerde trainingen / Workshops

 1. MindMapping