Business Process Automation IT

Business Process Automation binnen ICT

Business Process Automation (BPA) is een mooi woord voor het automatiseren van bedrijfsprocessen. Vaak wordt vergeten dat de meeste beeldschermwerkers heel veel routinewerk doen. Dit routinewerk kan met de juiste tools grotendeels worden geautomatiseerd. Normaal heb je daar een programmeur voor nodig met een business analyst maar tegenwoordig is het ook mogelijk om dit te laten doen door iemdan die een beetje verstand van processen en computers heeft. Veel IT beheerders voeren ook herhaalde handelingen uit. Dit is voor IT afdelingen dan een mooi moment om routinewerk te automatiseren.

Het handdmatig uitvoeren van handelingen op verschillende computer systemen kan eenvoudig worden geautomatiseerd. Hiervoor zijn vaak scripters nodig die het proces automatiseren.

Als dit proces is geautomatiseerd, levert dit een aantal voordelen:

  1. Minder arbeidsuren voor routine zaken
  2. Minder of geen fouten

Naast de optie om een scripter aan het werk te zetten zijn er zijn ook tools op de markt waarbij de handmatige handelingen snel worden omgezet in scripts. Hierbij is een scripter niet nodig zodat behoorlijk wat kosten kan worden bespaard. Ook de snelheid waarmee men resultaten krijgt is opzienbarend.

Meer weten over BPA of Workload automation (WLA), neem contact met ons op.