Opleiding Webcoödinator

De opleiding Webcoördinator heeft een directe relatie met de opleiding webmaster. Als webcoördinator komt u meer organisatorische uitdagingen tegen om teams te vormen en tijdig content te verkrijgen. Gezien vanuit een communicatiestandpunt is een website één van de vele communicatiemiddelen. Internet en websites haken echter wel heel diep in op alle andere communicatievormen (o.a. Social Media, e-mail, intranetten, PR en telefoon). De opleiding webcoordinator is een maatwerkopleiding.

De opleiding webcoördinator is primair bedoeld voor mensen met een marketing- of communicatieachtergrond en in toenemende mate te maken krijgen met Internet, websites, Social Media. In tegenstelling tot de opleiding webmaster gaat deze opleiding in op de actuele (organisatorische) uitdagingen zodra u deze boeiende functie van webcoördinator krijgt.

Het verschil tussen de opleiding webcoördinator en opleiding webmaster kan worden gekenschetst als: de webmaster is de auto (met motor en monteur) en de webcoördinator is de bestuurder.

Onderdelen uit de opleiding:

 1. Webteams (opzetten)
 2. De redactie
 3. De doelstellingen
 4. De boodschap
 5. De communicatiemix
 6. Inzet van website(s) en gerelateerde zaken zoals Social Media
 7. Portals
 8. Community building
 9. De technieken in vogelvlucht (zie o.a. opleiding webmaster)
 10. De (on)mogelijkheden van een CMS
 11. Meten van de effectiviteit van communicatie
 12. E-mail communicatie en marketing

Uitvoering opleiding webcoordinator

Deze opleiding is maatwerk waarbij maximaal twee cursisten kunnen deelnemen. Afhankelijk van de wensen en eisen duurt deze opleiding 5 tot 15 dagen. Hierbij wordt maximaal één dag per week besteed aan de opleiding webcoördinator.

Neem contact met ons op voor een passende aanbieding.