VoIP Monitoring Tools

Heeft u VoIP problemen en minder dan 100 VoIP toestellen neem dan direct contact met ons op.

Heeft u een eigen IT afdeling (of u bent ITér) lees dan verder.

Het ontbreken van de juiste VoIP monitoring tools kan organisaties behoorlijk duur komen te staan. VoIP is erg gevoelig en dient in alle fasen goed "passend" te worden gemaakt op de IT infrastructuur.

Bij VoIP onderscheidt men de volgende fasen:

  1. Pre deployment.
  2. Deployment.
  3. Operational.
  4. Troubleshooting.

In veel situaties gaat het "toevallig" goed zonder toepassing van pre deployment en monitoring tools. Als het echter mis gaat, dan is het foutzoeken een langdurig en kostbaar proces.

VoIP Pre deployment

VoIP predeploment analyse kijkt of een netwerk geschikt is voor VoIP en heeft mogelijkheden om het netwerk in stappen te belasten. Een aantal kwaliteitsparameters zal aangeven tot hoever het netwerk belast kan worden en welke knelpunten aanwezig zijn. Dit zijn latency, packetloss en jitter. De apparatuur die gebruikt wordt dient VoIP te ondersteunen. Dit is een betrekkelijk vage specificatie die nader omschreven dient te worden om configuratieconflicten te voorkomen.

Vergelijk: Doet deze auto het? Antwoord: Ja;

Werkelijke situatie: hij rijdt alleen "zelfstandig" op een berg naar beneden.

VoIP deployment

Bij de deployment fase van een VoIP project dient een bij voorkeur een start gemaakt te worden van VoIP monitoring zodat men het gebruik en de trents kan volgen.

VoIP Monitoring operationeel

Voor grote omgevingen bestaan er VoIP modulen die inhaken op de technologie van de gebruikte routers en switches. Een protocol die bij Cisco wordt toegepast is IP SLA. Verschillende leveranciers leveren aanvullende VoIP modulen (o.a. op basis van IP SLA) die aansluiten op hun netwerk monitoring systemen (zie artikel: netwerk monitoring). Deze systemen zijn echter niet geschikt als pre deployment analyse tool of analyzer tool. Wel bieden deze monitoring systemen rapportages en trends zodat men de problemen aan kan zien komen.

VoIP performance problemen / VoIP troubleshooting

Indien er zich VoIP problemen voortdoen na de deployment, dan dient men te beschikken over een VoIP analyzer. Dit zijn specifieke analyzers waarmee men het verkeer op protocol niveau kan bekijken. Bekende protocollen zijn SIP, H.323, RTP en Skinny (cisco proprietary). De analyzer wordt aangesloten op een specialse netwerk tap of via een mirror of span poort.

De juiste VoIP monitoring tools

Abraxax biedt diverse type organisaties (IT system Integrators, consultants, internationals, nationals, overheden) een aantal VoIP monitoring en pre assesment tools.

Neem contact met ons op indien u een overzicht wilt hebben van tools die eenvoudig zijn toe te passen en te begrijpen.

Gerelateerde onderwerpen

  1. Netwerk Monitoring Tools
  2. SIP Monitoring
  3. VoIP