Kostenreductie Helpdesk

De helpdesk vormt voortdurend een aandachtpunt waarbij kosten en service goed in balans dienen te zijn. Uit onderzoek blijkt dat ruim 40% van de werkzaamheden gerelateerd zijn aan het beheren van useraccounts en resetten van passwords.

Kostenreductie helpdeskNaast de belasting en vertragingen geeft dit ook een beveiligingsrisico. De kosten van dit proces kunnen worden gereduceerd en de service kan worden verbeterd door tevoorzien in een  password recovery / reset zelf service voor gebruikers . Hierbij krijgt de gebruiker een aantal handreikingen waarmee hij zelf het password kan resetten of herstellen.

Er zijn een aantal software tools die hierin voorzien en verder ondersteunen bij het proces van gebruikersmanagement (aanmaken, controleren, verwijderen, aanpassen). Technisch kan met heel ver gaan maar bij de keuze van een aantal handige tools heeft men al snel een grote winst gemaakt zonder hoge kosten (Quick Wins).

Meer weten over tools om de werkzaamheden bij een helpdesk te vereenvoudigen? Neem dan contact met ons op.

Quick Wins kostenreductie voor de helpdesk

Via speciale software is het mogelijk de password resets semi-automatisch uit te voeren. Tevens kunnen accounts worden aangemaakt op verschillende systemen indien een gebruiker toegang nodig heeft. De zogeheten account provisioning vindt automatisch plaats op basis van rollen.

Het resultaat:

  1. Helpdesk krijgt minder support aanvragen gerelateerd aan gebruikersaccounts.
  2. Hoger beveiligingsniveau.
  3. Gebruikers kunnen sneller aan de slag en hebben geen wachttijden bij een password reset.
  4. Meer tijd beschikbaar om het algehele serviceniveau te verbeteren.

Wilt u meer informatie over onze oplossing of deze zelf testen. Neem contact met ons op.

Gerelateerde artikelen

  1. Shared Service Center opzetten
  2. Single Sign On
  3. Netwerk en Systeem monitoring
  4. SLA opzetten
  5. Telefonische bereikbaarheid
  6. Kostenreductie ICT

Meer informatie

Wilt u meer informatie over password beheer, gebruikersbeheer en de mogelijkheden om de kosten van ondersteuning te reduceren? Neem contact met ons op.