Neverfail clustering

Neverfail - clustering, hoge beschikbaarheid en disaster recovery voor Windows servers en applicaties.

 

De software van Neverfail wordt toegepast om de beschikbaarheid van Microsoft Windows servers en applicaties te vergroten. De software kan op verschillende momenten worden ingezet om de kosten en projectdoorlooptijden te reduceren en de beschikbaarheid van Windows servers en applicaties te vergroten (zie ook ons artikel over TCO).

Het unieke van Neverfail software is dat de passieve server echt een kloon is die actief (zichtbaar) wordt op het publieke netwerk bij een failover.

Neverfail Cluster software

Toepassingen waarbij Neverfail ingezet kan worden zijn:

 1. Hoge beschikbaarheid van windows applicaties en applicatieservers
 2. Windows Server Redundatie
 3. Windows Server hardware upgrade(s)
 4. Windows Server software upgrade(s)
 5. Windows Disaster Recovery (zie artikel disaster recovery)
 6. Business Contingency Planning
 7. Data Replicatie
 8. Windows Clustering, Windows Failover (zie artikel windows clustering)
 9. Beschikbare applicaties binnen Neverfail windows clustering en failover

Neverfail clustering biedt "out of the box" bescherming voor een groot aantal Microsoft toepassingen. Op dit moment zijn de volgende cluster failover systemen beschikbaar:

 1. MS Exchange
 2. MS SQL
 3. Oracle voor Windows
 4. MS Fileserver
 5. MS Sharepoint
 6. MS BlackBerry
 7. MS Internet Information Server (IIS)
 8. Progress

Naast bovenstaande standaard modulen kan bijna elke andere Windows applicatie geschikt worden gemaakt voor hoge beschikbaarheid. Hiervoor dient de Applicatie Neverfail heartbeatExtensie Module Enabler te worden aangekocht.

Neverfail HeartBeat is de "core engine" van Neverfail. Bovenop deze module kunt u bovenstaande applicatie specifieke modulen aankopen. Deze modulen bieden dan bescherming voor de genoemde applicaties.

De prijsvoordelen van Neverfail versus Microsoft Cluster

Het grote voordeel ten opzichte van een Microsoft cluster is de prijs. De aanzienlijk lagere prijs wordt bepaald door:

 1. Er zijn geen Microsoft enterprise licenties nodig
 2. Er is geen shared storage vereist
 3. De servers hoeven niet identiek te zijn
 4. Geen "cluster" consultancy en beheer
 5. De architectuur van Neverfail (simpel)

Neverfail maakt gebruik van een zogeheten "shared nothing" architectuur. In de meeste andere cluster oplossingen wordt gebruik gemaakt van een gedeelde externe diskopslag (disk array of SAN). Hierdoor ontstaat een single point of failure en daarbij worden de kosten onnodig hoog.

Het grote voordeel is dat de twee servers niet hardware identiek hoeven te zijn. Hierdoor bent u geheel vrij om bestaande en nieuwe servers door elkaar heen te gebruiken. U kunt bijvoorbeeld uw oude server gebruiken als disaster back-up en vervolgens gebruiken als cluster node bij de upgrade naar nieuwe server hardware.

Neverfail wan supportHet andere voordeel is dat Neverfail een geïntegreerde cluster oplossing biedt voor zowel een directe LAN koppeling als een WAN koppeling . U kunt de cluster nodes (mits de bandbreedte het toelaat) uit elkaar trekken over een WAN. Neverfail maakt gebruik van Asynchrone replicatie. De optionele Low Bandwidth Module LBM) helpt u bij het dimensioneren van de noodzakelijke bandbreedte en bespaart u de nodige upgrades.

Licentiestructuur Neverfail software

De licentiestructuur is op basis van het aantal CPU's. Hierbij is de server met het grootste aantal CPU's bepalend voor de licentie. De licentie geldt voor één serverpaar en niet per server. Dit laatste ziet u vaak bij andere leveranciers. Naast de basislicentie "HeatBeat" dient u de gewenste applicatie specifieke module aan te kopen. U kunt meerdere applicatie modulen aankopen op één serverpaar.

VMware ESX en Neverfail (o.a. disaster recovery)

VMware ESX server in combinatie met Neverfail kan worden ingezet om een kosteneffectieve disaster recovery oplossing met hoge beschikbaarheid te bouwen. Dit betreft dan een aantal servers die nog niet zijn geconsolideerd (geconverteerd naar virtuele servers).

Lees meer in het artikel VMware en Neverfail op de website van VMware

Kosten Neverfail clustering en failover

De Neverfail Group zegt: U krijgt "cluster class" beschikbaarheid  voor de prijs en complexiteit van data replicatie.

Meer informatie over Neverfail

In het Nederlands vindt u meer informatie op www.neverfail.nl