Second Opinion ICT

Een second opinion ICT helpt bij diverse vragen en onzekerheden op mhet vlak van ICT

Op zoek naar een second opinion ICT?

Abraxax wordt regelmatig ingehuurd door afnemers (gebruikerorganisaties) maar ook door ICT leveranciers om duidelijkheid te scheppen in een situatie of conflicten op te lossen.

Second Opinion ICT

Er kunnen diverse aanleidingen zijn voor een ICT second opinion:

 1. Toetsing voorstel leverancier(s).
 2. Toetsing voorstel van de afdeling ICT.
 3. Conflict met een leverancier.
 4. Conflict met een klant.
 5. Kosten te hoog.
 6. Een naderende Audit.
 7. Een negatieve Audit.
 8. U heeft een gevoel en wenst dit professioneel te laten onderbouwen.
 9. Virusuitbraak ICT
 10. RansomWare
 11. Health Check of APK voor de ICT omgeving.

Onder een Second Opinion ICT wordt verstaan: de onafhankelijke beoordeling van een ICT situatie of voorstel door een andere partij, anders dan uw huidige aanbieder (eigen leverancier, potentiële leverancier of eigen personeel).

Een second opinion kan nuttig zijn bij twijfels (of conflict) over een voorstel, oplevering of onzekerheid over het project(plan). Het moet vooral worden gezien als een hulpmiddel bij het nemen van een weloverwogen besluit over een situatie, investering of contractuele verplichting.

Een second opinion is geen motie van wantrouwen jegens uw leverancier of afdeling, het is de mogelijkheid om meer informatie en een frisse kijk op de feiten te verkrijgen zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen.

TIP: Wij raden aan om heel voorzichtig te zijn met conflicten. Bij emoties is het al snel een escalatie die beide partijen veel geld gaat kosten. Een second opinion ICT biedt u een professionele en frisse kijk op de zaak die verder gaat dan mediation. Neem contact met ons op om snel te komen tot een constructieve benadering.

Abraxax biedt u hulp op basis van duidelijke argumenten en informeert management duidelijk en helder (zonder de grote berg van niet te begrijpen technische argumenten), neem hiervoor contact met ons op.

Gerelateerde onderwerpen

 1. Opstellen SLA
 2. Inkoop ICT
 3. Advies of second opinion Business Contingency Planning

 

Tags: